Sånn finner man billige reiser

PIN

Når høsten kommer blir været ofte trist og grått. Mange drømmer om sol og sommer, men har kanskje ikke planlagt noen ferie i nærmeste fremtid. Man kan bli litt rådvill, fordi reiser til varmen er jo ganske dyrt når man bestiller i siste liten. Svaret på dette er, ikke nødvendigvis. Hvis man bestiller en restplass, kan man få en fantastisk spontan ferie i varmen til en rimelig penge.

 

Hvordan fungerer egentlig restplasser?

 

Når et charterselskap ikke klarer å få solgt alle reisene i tide, kan de finne på og dumpe prisen. De skal nemlig betale for flyet de har booket uansett, så det kan heller lønne seg å selge reisen billig, enn å ikke få fylt opp alle plassene. På en restplass reise kan man bestille kun fly eller fly og hotell. Hotellene kan både være spesifiserte eller uspesifiserte. Når man bestiller et uspesifisert hotell, så er det charterselskapet som bestemmer hvilket hotell man skal bo på. Ulempen med dette er at hotellet kan ligge rett ved stranden, eller i nærheten av sentrum. Fordelen er at de som regel er billigere, så hvis det ikke er så viktig hvor hotellet ligger hen, så kan man spare mange penger ved å velge et uspesifisert hotell.

 

Prisene på restplassene kan i stor grad variere. Det avhenger av mange faktorer, blant annet været om sommeren. Hvis det er godt vær hjemme i Norge, så er det færre som bestiller charterreiser. Hvis været derimot er dårlig, er det stor rift om plassene og prisene øker.

 

Man kan finne restplasser til land som Frankrike, Tyrkia, Italia, Spania og Thailand. Dette er veldig populære feriedestinasjoner for solhungrige nordmenn, så man skal være kjapt ute hvis det først blir lagt ut en restplass. Man kan derfor ikke være veldig kresen på hvor man vil reise, fordi det lønner seg å gripe sjansen.