Kombiner din neste ferie med frivillig arbeide

PIN

Hvis man ønsker å reise til fantastiske land samtidig som man gjør noe godt for andre, bør man undersøke muligheten for å jobbe frivillig i utlandet. Det er mange forskjellige emner man kan jobbe frivillig med, men de to mest populære emnene man kan jobbe med er barn og dyr. Dette er en opplevelse man ofte tar med seg for resten av livet på mange måter. Noen reiser kanskje for å jobbe frivillig på egenhånd, men det anbefales at man reiser i gjennom et reisebyrå som spesialiserer seg på området. Man kan nemlig ikke forvente at de fleste land er like sikre, og organiserte som Norge. Derfor er det alfa og omega at reisebyråene har lang erfaring og kjenner godt til organisasjonene som de samarbeider med.

Hvor begynner man?

Det er utrolig mange reisebyråer som tilbyr reise kombinert med frivillig arbeide, og man bør benytte seg av ett av disse. Da får man en pakkepris på opphold, samtidig som at man vet at man har reiseselskapet i ryggen hvis det skulle skje noe. Frivillig arbeid med Adventureno er et godt alternativ.

Før man begynner å planlegge sin neste reise som frivillig, så bør man være klar over at det ikke er en normal ferie der man gjør hva man vil. Det er en forventing om at man hjelper til der det er nødvendig, og tar del i fellesskapet. Det som gjør frivillig arbeide unikt er at man føler at man utgjør en forskjell for noen, enten det er et barn eller et dyr. Forskjellen er kanskje liten for en enkelt person, men til sammen så utgjør man en merkbar forskjell.

Hvilke oppgaver man får avhenger av hvilket prosjekt man velger, og det kan være alt fra mating av dyr på et dyrereservat, til engelskundervisning av barn på et barnehjem.

  • Hvor lenge varer oppholdet?

Dette varierer selvfølgelig fra sted til sted, og man kan bestille opphold fra 1 uke til ca 30+ uker.

  • Hva koster det?

Prisen varier også, da det kommer helt an på innholdet, lengden av oppholdet, og hvilket land man reiser til. De fleste pakkepriser inkluderer bolig, de fleste måltider, opplevelser og transport til og fra opplevelsene. Man skal dog være oppmerksom på at i de aller fleste tilfeller så skal man betale flybilletten selv. Dette gjør at man er mere fleksibel, og kan reise til stedet fra alle flyplasser i verden. Man kan få priser fra 2000 kroner helt opp til over 20.000 kroner.

  • Hvilke egenskaper bør man ha som frivillig?

Å jobbe frivillig med utsatte barn og dyr kan både være en fysisk og en psykisk utfordring. Derfor er det en fordel at man er omstillingsparat, åpen og ikke nøler med å kunne gi en hånd der det trengs. Språkmessig så bør man beherske engelsk, og hvis man jobber i enkelte mellomamerikanske land bør man også ha grunnleggende spansk egenskaper.

  • Hvor kan man reise?

Det finnes frivillige prosjekter på nesten alle kontinenter der man kan reise til og bidra.