Blir sterk med kettlebells

PIN

Man har kanskje sett dem i treningssenteret, de ligner litt på kanonkuler med et håndtak. De heter kettlebells, og er en genial måte å komme i form på.

Man kjenner selvfølgelig godt til håndvekter og vektstenger, men disse kettlebellene ser altså litt merkelige ut. Kettlebells har blitt en normal del av treningen når man trener crossfit, og flere hverdagsmosjonister har også fått øynene opp for de merkelige kanonkulene. Flere treningssentre tilbyr nå egne gruppetimer med utelukkende bruk av kettlebells i økten.

 

Derfor bør man trene med kettlebells

Til tross for sitt uvanlige utseende kan de brukes av alle, uansett om man vil bli sterk, rask, eller begge deler. Ved å inkorporere kettlebells som en del av økten, så kan man effektivt trene de store muskelgruppene, samtidig som man trener balansen gjennom sentralnervesystemet. Det krever nemlig litt mer av ens egen balanse når man trener med kettlebells. De er tunge men små, noe som gjør at måten å håndtere de på er litt annerledes enn håndvekter og vektstenger.

 

Trener man fordi man ønsker å gå ned i vekt, er kettlebell trening en smart måte å nå sine nye mål på. Ved intens trening med kettlebells får man en høy forbrenning som igjen brenner fett. Mange synes også det er gøy å trene med kettlebells fordi man behøver kun å holde seg til et verktøy, istedenfor 5. På denne måten får man trent hele kroppen, uten at måtte for eksempel stå i kø for å bruke maskinene på treningssenteret. Trener man hjemme er kettlebells et smart tilskudd på treningsrommet eller hvor man ellers trener. De koster ikke mye, og de tar lite plass.

 

Er man på utkikk etter en rimelig og solid kettlebell bør man sjekke ut https://billigfitness.no/collections/kettlebell. De har et stort utvalg, og rimelige priser, uansett om du kjøper som privatperson eller til et treningssenter.