Å kjøpe bildeler på nett kan spare bileieren for en stor utgift

PIN

De siste årene har netthandel tatt over mange nordmenns handlevaner. Dette gjelder også for bildeler. Ved å selv bestille delene på internett, kan man sammenligne pris og kvalitet, og få de delene man trenger til bilen. Dette er som regel mye billigere, enn hvis verkstedet skal bestille delene. Hvis man også liker å “mekke” på bilen hjemme, så kan man spare store summer på reparasjoner av bilen. Man bør dog alltid tenke over at bilens garanti ikke kommer i fare når man bestiller delene selv.

 

Hva man skal overveie før man kjøper bildeler på nett?

Før man begir seg ut på å finne bildeler, bør man dog ta noen forhåndsregler. For som med alt annet man kjøper på nettet, så finnes det både dårlige og gode produkter. Hvis det er et område man bør kjøpe kvalitetsprodukter, så er det til bilen. Det kan være direkte farlig for både fører, passasjerer og andre i trafikken, hvis man for eksempel kjøper bremser med dårlig kvalitet. Ut over dette, så blir det også dyrt i lengden å hele tiden bestille dårlige deler som må skiftes ut ofte.

Innen man bestiller delene fra nettet, så er det lurt å undersøke om det er snakk om kvalitetsprodukter. Hvis delene også blir brukt på autoriserte verksteder og av bilprodusentene, så kan man gå ut i fra at kvaliteten er god.

Et eksempel er billigbilpleie.no som kjøper bildeler fra de samme produsentene som leverer til bilfabrikkene.

Det kan også ha litt å si i hvilket land delen blir produsert. Tidligere så var det sånn at de delene som ble produsert i Europa og USA var kjent for god kvalitet, i mens de som var produsert i andre verdensdeler ikke alltid hadde like god kvalitet. I dag er det ikke nødvendigvis sånn, men enkelte mener at man skal styre unna veldig billige deler fra Kina. Deler som er produsert i land som for eksempel Japan og Tyskland har et rykte for å ha veldig god kvalitet. Dette er fordi landene har en lang tradisjon for god ingeniørkunst.