Slik finner man ut av om man sover i riktig seng

PIN

En seng er faktisk ikke bare en seng. Den er bygget opp at mange ulike materialer som skal sørge for at man får en god natts søvn. Det mange ikke er klar over er det men man bør faktisk sørge for at ens seng er kompatibel med ens kropp. Sover man med en sengepartner så er det heller ikke sikkert en og samme seng er riktig for begge kroppstyper. Derfor bør man bruke litt tid på å undersøke hvilken seng som passer best.

Riktig seng avhenger av lengde, bredde og fasthet

Når man går inn i en forretning som selger senger så vil de fleste forsøke å prøve-ligge de ulike modellene for så og finne ut av hva hun eller han synes er mest behagelig. Denne måten og velge seng på behøver ikke å være feil. Når det kommer til hvilken bredde og lengde man trives med så er det som regel ingen fasit. Man skal ha god nok plass til å kunne vende og strekke seg, og ut over det så er det ganske individuelt hva hver enkelt definerer som passe lengde og bredde.

Når det kommer til sengens fasthet, så finnes det en tommelfingerregel; personer under ca. 80 kg bør gå for en mindre fast madrass, i mens de over 80 kg bør kjøpe en madrass som i større grad er fastere. Grunnen til dette er at madrassen skal kunne støtte kroppen til en person, fra hode til føtter på en behagelig måte. Vier man under 80 kg vil derfor en veldig fast madrass gi mindre støtte enn en madrass som er til den myke siden. Omvendt vil en person over 80 kg synke for dypt i madrassen og oppleve en dårligere støtte av kroppen.

Klikk her for mere informasjon om hvordan man finner den perfekte sengen.