Hva man skal overveie før man kjøper en ny vaskemaskin

PIN

Vaskemaskinen har en viktig funksjon i hjemmet. Fra å vaske kaffeflekker av mors jobb bluse, til å vaske grønske av juniors bukser, så klarer vaskemaskinen jobben. De siste årene har det dog skjedd mange nyvinninger i produksjonen av vaskemaskiner. De nyeste vaskemaskinene kan vaske  klærne rent i helt ned til 15 grader, noe som betyr besparelser både for forbrukeren og miljøet. Har man en gammel vaskemaskin som ser ut til å synge på sitt siste vers, kan det være en god ide og bytte den ut med en ny. Det og reparere en vaskemaskin kan nemlig bli veldig dyrt, og i mange tilfeller lønner det seg å kjøpe en ny istedenfor å reparere den gamle.

De 2 vanligste tingene man bør overveie før man kjøper ny vaskemaskin

  • Pris

Prisen på en ny vaskemaskin avhenger av mange ting. Kvaliteten er kanskje det viktigste, fordi det har noe å si for maskinens holdbarhet. Har den også mange smarte funksjoner, som for eksempel automatisk dosering, vil det som regel også bety en høyere pris. Man kan finne vaskemaskiner helt ned til omkring 3000 kroner, helt opptil de som koster over 10 000 kroner. Det fleste vaskemaskiner ligger dog på mellom 5000 til 7000 kroner.

  • Kapasitet

Det kan være lurt og tenke over hvilken kapasitet man trenger for å få dekket behovet man har for å vaske klær. Jo høyere kg kapasitet, jo mer klær kan vaskemaskinen vaske. Er man en stor familie på over 3 personer kan det være lurt å kjøpe en vaskemaskin med kapasitet mellom 9 og 12 kg. Med en så høy kapasitet kan man være sikker på at man får vasket hele familiens tøy, uten at det går lang tid i mellom.

Er man på utkikk etter en ny vaskemaskin kan det være smart å sammenligne pris, kapasitet, og brukeranmeldelser.