Gi hagen et skikkelig løft med en eksklusiv utedusj

PIN

Den norske sommeren kan by på varierende vær, med strålende sol og gråværsdager om hverandre. Det må vi bare akseptere, men det er lov å prøve å legge til rette for skikkelig «syden-stemning» i hagen allikevel. Med en utedusj kommer du kanskje et lite steg på veien?

Mange forskjellige alternativer

Det finnes mange forskjellige utedusjer på markedet, og det kan være lurt å sette seg godt inn i de forskjellige kategoriene og modellene. En moderne utedusj kan levere den samme komforten som du kjenner fra dusjen på badet, husk på at vi ser på modeller som uten problem kan kobles til varmtvann.

Design og materialvalg er et spørsmål om smak og behag, så lenge som du velger en modell som er laget i robust metall og andre komponenter som vil tåle det norske været. Husk på at en fastmontert dusj vil stå ute om vinteren, noe du må ta høyde for når det gjelder hvorvidt du skal velge et frostsikkert alternativ, passe på å tømme vann eller eventuelt velge noen form for varmeledning.

Hva med hytta?

Du trenger selvfølgelig ikke å begrense deg til å nyte en forfriskende utedusj hjemme i hagen. En utedusj passer svært godt på hytta, særlig hvis det dreier seg om en hytte uten strøm. Det er selvfølgelig mulig å varme vann til dusj over åpen ild, eller benytte løsninger som varmer opp vann med sollys, men en løsning basert på gass gir en helt annen frihet og fleksibilitet.

Det finnes utedusjer som kombinerer varmeenhet drevet med gass og en kompakt dusjløsning i en og samme plassbesparende enhet. Med gass er du ikke avhengig av sollys eller å fyre opp et bål, samtidig som vannet blir varmt umiddelbart. En slik dusj kan selvfølgelig også kompletteres med andre dusjhoder og detaljer, slik at du får et skreddersydd resultat. På denne måten kan du også gi hytta et løft.