Fra kaos til perfekt orden på vaskerommet

PIN

Det er få rom i huset som kan bli mer rotete enn vaskerommet, spesielt hvis vaskerommet er en del av et inngangsparti i huset. Her skal det være plass til jakker, vasketøy, sko, og mye annet. Har man små barn i huset så kommer man heller ikke utenom gjørmete parkdresser og skitne gummistøvler. Ut over selve vaskemaskinen og tørketrommelen, så oppbevarer de fleste også vaskemidler, støvsuger, og strykebrett på vaskerommet. Derfor er vaskerommet kanskje et av de rommene i huset som krever mest strategisk planlegging.

Uansett om man ønsker å få orden på vaskerommet, eller lage et nytt vaskerom så kan det være lurt og sette seg ned og planlegge etter de behov og ønsker man vil ha. Befinner vaskerommet seg i inngangspartiet av huset, så dette også det første gjester ser når de kommer inn i huset. Man vil jo gjerne at huset skal virke så ryddig som mulig når man får gjester. Et rotete vaskerom kan reflektere litt dårlig på husets eiere, samtidig som at de fleste vet jo at det er en stor jobb å holde det ryddig, spesielt med barn og kjæledyr i huset.

Hvordan kan man få et praktisk og ryddig vaskerom?

Redningen med stor R, vil være en skyvedørsgarderobe med hyller, skuffer og plass til å henge jakker og annet. Med en skyvedørsgarderobe så får rommet et ryddig uttrykk, selv om det råder kaos inne i selve skapet. Skyvedører er også veldig plassbesparende i forhold til skapdører som åpnes utover. Jo flere skap og skuffer, jo bedre. Mange bruker også vaskerommet til å oppbevare alt fra vintertøy til leker, så jo mer plass til å kunne gjemme dette bort jo bedre.

Når det kommer til plasseringen av vaskemaskin og tørketrommel, så kan de både settes oppå eller ved siden av hverandre. Jo høyere de er plassert, jo bedre er det for å skåne ens rygg.

Ut over mye skapplass, så kan det være smart med en vask som man kan skylle skitne sko og annet i. Hvis man kan velge, så gå alltid for den dypeste vasken, den gir nemlig mulighet til å skylle både små og store ting. Det er også en stor fordel hvis man skal fylle opp en vaskebøtte med vann, fordi man kan stille hele bøtten under vannkranen.

Når det kommer til å kunne tørke fuktige jakker, bukser og sko, så er et tørkeskap et must, spesielt hvis det ikke er lagt varmekabler i gulvet. Med et tørkeskap kan man enkelt sørge for at barnas våte parkdresser rekker å bli tørre for en ny dag med lek og moro. Tørkeskapet skjuler både vått tøy, samtidig som det tørker det på en trygg måte. Man kan jo selvfølgelig tørke vått tøy i en tørketrommel, men dette sliter både på tørketrommelen og klærne hvis det for eksempel er laget i vanntett materiale. Det krever også at man vasker de skitne klærne først, noe som tar mye tid. Derfor er et tørkeskap en veldig god investering.