Derfor er kjøkkenkniven et av kjøkkenets viktigste redskaper

PIN

Ofte så er det sånn at man kjøper dyre stekepanner og kjeler, fordi dette er kjøkkenredskaper man nesten bruker hver eneste dag. Mange legger flere tusen kroner i en kaffemaskin, som selvfølgelig er forståelig, fordi de fleste nordmenn er lidenskapelig opptatt av god kaffe. Hva man har i kjøkkenskuffen er kanskje ikke så mange opptatt av, men det burde det. Et sett med gode kjøkkenkniver kan virkelig gjøre forskjell for selv den gjengse hobbykokk.

En kniv er vel bare en kniv?

Dette er et spørsmål som kanskje mange stiller, når man ser reklame for dyre kniver. For de som kjenner forskjellen på gode og dårlige kniver så vil svaret som oftest være at nei, en kniv er ikke bare en kniv. Stålet, håndtaket og balansen mellom disse har mye og si. De dyreste og beste kokkeknivene har ofte håndpussede knivblad for perfekt presisjon. Kvalitetskniver holder lenger enn billige kniver gjør, noe som man spesielt merker i forhold til knivbladets sløvhet. En masseprodusert billigkniv som man får kjøpt på matbutikken, vil som oftest bli fortere sløv enn en kvalitetskniv.

Skal man gjøre matlagingen så lett som mulig, bør man også investere i ulike kniver til ulike formål. Det sier seg selv at man ikke sløyer en fisk med en brødkniv. Dette krever en fileteringskniv med et tynt knivblad for perfekt presisjon. Når man fileterer fisk og kjøtt så gjelder det å få skjært vekk alt det man ikke vil spise. Skal man bare investere i et par kniver, så gjelder det å anskaffe seg en liten og en stor kokkekniv, en fileteringskniv og en brødkniv. Da har man de mest grunnleggende knivene for å kunne lage mat. Hvis barna også gjerne vil være med på å skjære opp grønnsaker og lignende, kan det også være lurt å kjøpe en barnekniv, da disse har avrundet tupp.