Alternativer til den tradisjonelle støvsugeren 

PIN

Få vil si at støvsugeren ikke er et av de viktigste redskapene i huset. En god støvsuger kan gjøre rengjøringen til en lek, men det er også noen ulemper ved de tradisjonelle støvsugerne. De er store og tar derfor plass, de kan være tunge å løfte opp og ned trapper hvis man bor i et hus med flere etasjer, og de kan være litt tungvint å manøvrere dem. Det finnes heldigvis flere alternativer til den tradisjonelle støvsugeren, sånn at man kan velge den som passer best til sitt eget behov.

Er man likevel på utkikk etter en god tradisjonell kvalitets støvsuger så kan man med fordel finne det her.

 

2 alternativer til den tradisjonelle støvsugeren

  • Robotstøvsuger

De siste årene har såkalte robotstøvsugere gjort sitt inntog i norske hjem. Den store fordelen med denne type støvsuger er at den støvsuger av seg selv, og når den er tom for strøm så kjører den selv inn til ladestasjonen. Dette gjør at rengjøringen av huset blir utrolig enkelt, men det er dog noen ulemper. Sugekraften er ikke spesielt stor, og kapasiteten til hva støvsugeren kan ha av innhold er også lav. En robotstøvsuger er ypperlig til lett rengjøring i dagligdagen, men det kan være lurt og ha en skikkelig støvsuger for å ta den ukentlige rengjøringen.

  • Sentralstøvsuger

En sentralstøvsuger består av en stor støvsuger som er plassert i huset, og hvor rør er trukket fra støvsugeren og til flere uttak i veggene. Her kobler man så en lang slange til for så å støvsuge. Hvis man bor i et hus med flere etasjer kan en sentralstøvsuger være en god ide. Ulempen er at det er et omfattende arbeid å få installert i huset, og at slangene man bruker fra veggen kan ta opp utrolig stor plass. Derfor lønner det seg mest hvis man bor i ett veldig stort hus.